Clubgeschiedenis

In 1974 werd de voetbalploeg PC Brabant ontbonden. Enkele spelers lieten het hier niet bij en staken de koppen bijeen om een nieuwe ploeg op te richten. Dankzij een overeenkomst met Neleke van café ’t Plenke werd de nieuwe club een feit. Vanzelfsprekend werd er dan ook voor de naam SK Plenke gekozen.

De club had eerst een andere locatie voordat het in maart 1983 zijn definitieve intrek zou vinden aan de Tremelobaan. Een prachtige accommodatie met één van de beste pleinen van het liefhebbersverbond, om niet te zeggen HET beste plein. In provinciaal zijn er zelfs weinigen die over zo’n infrastructuur beschikken.

SK-Plenke heeft gedurende al die jaren dan ook al veel meegemaakt. Er werd feest gevierd, diverse successen werden geboekt, zoals overwinningen, de promotie naar eerste klasse, weliswaar niet als kampioen. Helaas heeft SK-Plenke ook tegenslagen gekend, waaronder de dood van Neleke, die in de brand van zijn café is gebleven. Enkele tragische ongevallen waaronder Erwin Luyten die nu volledig afhankelijk is van vrienden en familie. Ook op sportief vlak hebben we tegenslagen gekend. Zo is SK-Plenke terug naar tweede klasse verwezen na een beruchte match. De naam van de club zal ik niet vernoemen, enkel dit: “Het is jullie vergeven maar we zijn het niet vergeten.”

SK-Plenke is uiteraard niet bij de pakken blijven zitten. Gedurende de voorbije jaren hebben ze dan ook geknokt om er terug bij te horen. Het ene jaar iets dichter bij de titel dan het andere. Onder impuls van het huidige bestuur heeft SK-Plenke enkele nieuwe spelers weten aan te trekken en met enorm succes de begeerde titel weten binnen te halen.

Inderdaad, SK-Plenke is kampioen geworden in 2001-2002. Heeft maar liefst 24 van de 28 wedstrijden gewonnen, 2 keer gelijk en maar 2 keer verloren. In totaal is er 147 keren gescoord en hadden we maar 34 tegendoelpunten. Dit is veruit één van de beste resultaten van het liefhebbersverbond. Hiermee heeft SK-Plenke 74 punten behaald en hebben wij onze concurrent Barça Tienen kunnen achterhouden, die op 66 punten zijn gestrand.

In 2004 hebben wij 30 kaarsjes mogen uitblazen. Er zijn ondertussen al een paar jaar verder en het is nog steeds leuk op Plenke. Zo hebben we in seizoen 2006-2007 de finale van de beker gespeeld tegen Caf99 Heverlee. Helaas hebben we deze verloren op strafschoppen maar het was een super prestatie van de eerste ploeg. Vijfde eindigen in het klassement en finale van de beker. Het seizoen 2007-2008 was een tegenvaller door veel blessures. Maar dit jaar gaan we er terug volop tegen aan.

In 2009 hebben wij 35 kaarsjes mogen uitblazen. Het was een leuk jaar met veel feesten. Op sportief vlak hadden we even een diepje maar we zijn er sterker uitgekomen.

We hebben ondertussen niet alleen in de liefhebbersverbond een ploeg maar ook 2 ploegen in de Belgische voetbalbond en 1 bij de Redavo dames afdeling.

In 2019 mogen wij 45 kaarsjes uitblazen.